Rautakaupat Virossa

Oletko harkinnut rautakauppatilausten tekemistä naapuristamme Virosta? Aika moni niin jo tekee, sillä samat tuotteet saa Virosta huomattavasti halvemmalla. Laatu ja tavara ovat tismalleen samanlaista kuin kotimaisissa vastaavissa rautakaupoissa.

Virolaisia rautakauppoja

Rautakauppoja virossa ovat muun muassa K-rauta, Bauhof, Ehituse ABC, Bauhaus ja Espak. Myymälät ovat samanlaisia kuin suomessa, mutta hintataso on huomattavasti alhaisempi. Osa tuotteista voi olla jopa 50% edullisempia joten Viron hankinnat kannattaa ottaa harkintaan varsinkin jos tarvittavan tavaran määrä on suuri.

Tilaaminen ulkomailta

Useille on kuitenkin suuri kynnys lähteä tilaamaan rautakauppatuotteita ulkomailta. Syynä voi olla se, että pelätään rahanmenetyksiä tai sitä, että tilattu tuote ei vastaa odotuksia. Nykyään Virolaisia verkkokauppoja voi pitää todella luotettavina ja useimmilla kaupoilla on myös täysin suomeksi toimiva asiakaspalvelu. Samat omistajat ovat Viron K-raudan ja Bauhausin takana kuin suomessakin, joten tilauksen uskaltaa tehdä aivan huoletta.

Rahti kulkee nopeasti Suomeen eivätkä kulut ole tähtitieteellisiä. Rahtikulut riippuvat tietysti siitä mistä tilaa, mitä tilaa, kuinka painavaa tavara on ja minkä verran se vie tilaa kuorma-autosta. Hintavertailua kannattaa tehdä ja laskea yhteen tuotteiden sekä rahdin määrä. Todennäköisesti säästöä tulee rahdista huolimatta.

Etelä-Suomesta voi lähteä helposti käymään pakettiautolla suoraan paikanpäällä ja katsastaa kaikkien liikkeiden hintataso. Esimerkiksi Tallinnassa on useita rautakauppoja hieman keskustan ulkopuolella. Jos tilaaminen netistä pelottaa, kannattaa ajaa paikanpäälle ja tuoda suurempi tavaraerä kerrallaan.

Palautus- ja takuuasiat Virossa

Yksi pelko Virosta tilaamiseen voi liittyä mahdollisiin takuu- tai palautusasioihin. Se kyllä onnistuu aivan normaalisti, mutta vaatii hieman vaivaa alkaa lähettelemään tuotteita takaisin. Ennen tilausta kannattaa varmistaa rautakaupan tilausehdoista miten asiat hoidetaan tällaisissa tapauksissa.

Tilaanko Virosta, ostanko Suomesta…?

Jos ajattelet omaa budjettiasi, on hintojen vertailu luonnollisesti järkevää. Jos rakennat tai remontoit, voi säästö olla jopa hyvinkin suuri Virosta ostaessa jos tarvittavien tuotteiden määrä on suuri. Tarjoukset kannattaa kuitenkin kysyä aina myös kotimaasta, sillä tinkaamalla hintoja saa aina alemmaksi.

Virosta tilatessa kannattaa varautua siihen että toimitusaika on hieman pitempi joka kannattaa ottaa huomioon. Myös, jos tavaraa on saatavana ainoastaan Virosta, pitää laskea huolellisesti että se riittää kattamaan koko remontin. Jos tavaraa pitää tilata lisää, menee saatu rahahyöty rahtikuluihin.

Ostaminen kotimaasta on tietysti kannatettavaa ja hinnoissa kyllä pystytään kilpailemaan varsin hyvin, jos osaa tingata.