Puutarhakalusteet

Hanki puutarhakalusteet mahtavin tarjoushinnoin nettirautakaoppojen laajoista valikoimista. Etsitpä sitten puisia, tiikistä valmistettuja tai rottinkikalusteita, on paras valikoima puutarhakalusteista aina netissä.

Nettikauppojen valikoimista löytyy sopivat kalusteet pihalle, terassille tai parvekkeelle. Kalusteita on monen kokoisia ja hintaisia ja jokaiselle taloudelle löytyy sopivat kalusteet.

Sopivat puutarhakalusteet kaikille

Jos asut yksin kerrostalossa, on turha hankkia parvekkeelle 8 henken massiivipuusta valmistettua ryhmää. Parvekekäyttöön voi soveltua loistavasti 2 hengen pieni ryhmä joko puisena tai rottinkisena.

Suurelle perheelle löytyy valikoimaa aina männystä valmistettuihin massiivisiin ruokailuryhmiin verrattavissa oleviin pöytiin ja tuoleihin kuin rottinkisiin sohvaryhmiin. Sohvaryhmissä on se hyvä puoli, että niitä voi tarpeen mukaan laajentaa ja kasata sopivan setin itselle.

Nykyään on yleistynyt myös metalliset pienet pöydät ja tuolit. Metallipöydissä on usein lasinen kansi ja sellaiset kalusteet sopivat pienelle perheelle. Lapsiperheille suositus on hieman jykeämmästä puumateriaalista valmistetut pöytä/tuoli tai pöytä/penkit yhdistelmät.

Yhä edelleen löytyy muovista valmistettuja kalusteita, mutta niiden määrä on vähenemään päin. Muovikalusteet ovat lähes huotovapaita, mutta ne saattavat ottaa väriä vuosien saatossa ja kestävyys voi heiketä suomen vaihtelevan säätilan johdosta.

Pehmustuksia löytyy useampaa eri mallia ja kuosia. Sopivat pehmustukset löytyy niin penkkeihin kuin tuoleihin. Pehmustukset on hyvä kerätä sateen tullessa suojaan, sillä paksun superlonin kuivuminen voi kestää yllättävän kauan.

Kalusteiden säilytys ja huolto

Puutarhakalusteet kestävät suomen olosuhteissa varsin hyvin oikein hoidettuna. Puiset kalusteet voi huolettaa antaa olla ulkotiloissa keväästä syksyyn. Talveksi kalusteet on hyä saada säältä suojaan. Ellei tätä mahdollisuutta ole, on kalusteet suojattava pressun avulla mahdollisimman hyvin.

Puiset öljytyt puutarhakalusteet on huollettava säännöllisin väliajoin jotta ne pysyvät hyvän näköisenä ja niiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Rautakaupoista löytyy sopivat öljyt jokaiselle puumateriaalille.

Jos kalusteet on maalattu, kannattaa mahdolliset kulumajäljet paikkamaalata vähintään kerran vuodessa.

Rottinkiset kalusteet on niin ikään saatava talveksi säältä suojaan. Paras ratkaisiu on varastointi kuivassa tilassa, mutta pressun allekin ne voi talveksi jättää. Pressun alla varastointi voi lyhentää kalusteiden käyttöikää.

Aurinkotuolit ja aurinkovarjot

Puutarhakaluisteisiin luokitellaan myös erilaiset aurinkovarjot sekä aurinkotuolit. Aurinkovarjoja löytyy jokaiseen makuun. On suuria, pieniä, pyöreitä, kanttisia, sinisiä, valkoisia, suoralla varrella, riippuvarjoja…

Valikoimaa siis riittää. Tehtäväsi on vain päättää tarvitsetko riippuvarjon vai upotetaanko varjon jalka esimerkiksi ruokapöydän keskelle, jolloin varjo suojaa koko pöytää. Keskivarjoa käytettäessä ruokailumukavuus hieman kärsii, sillä aurinkovarjon jalka on tismalleen keskellä pöytää.

Riippuvarjoa käytettäessä tätä ongelma ei ole, mutta varjon jalka on tuettava erityisen huolellisesti paikoilleen. Muuten kova tuuli kaataa varjon. Varjojen jalkoja saa valmiiksi aika painavina kivinä, mutta riippuvarjoa käytettäessä lisäpaino on lähes välttämätöntä.

Paviljongit ja teltat

Viime aikoina erilaiset paviljongit ovat kasvattaneet suosiotaan huomattvasti. Erilaisia ja kokoisia paviljonkeja ja telttoja löytyy jokaiseen makuun.

Suosituimpia paviljongeja ovat avattavalla umpiseinällä varustetut paviljongit. Aurinkoisella ilmalla seinät saa kätevästi sivuun ja aurinko pääsee näyttäytymään paviljongin sisään. Huonommalla säällä seinät voi laittaa kiinni. Seinämallin paviljongit jatkavat myös kesää pitkälle syksyyn.