Painepesurit

Painepesurit

Tilaa tehokas painepesuri suoraan nettikaupasta kotiisi. Nettikaupoista löytyy painepesureita jokaiseen talouteen ja tarpeeseen.

Painepesurit ovat kotitalouskäytössä nykyään hyvin pitkälle bulkkituotantoa ja eivät yllä ominaisuuksiltaan ja laadultaan entisaikojen tasolle.

Monia merkkejä eri kaupoissa

Painepesurit ovat kotitalouskäytöss nykyään valovirralla toimivia laitteita. Suosituimpia merkkejä ovat Kärcher, Black&Decker, Nilfisk ja Bosch. Kaikki nämä merkit vastaavat toisiaan niin vedentuotoltaan, paineentuottokyvyltään ja hinnaltaan.

Jokaisella merkillä on useampia eri malleja ja ero tulee lähinnä paineentuotossa sekä vesimäärässä jonka pesuri suuttimesta minuutissa ulos antaa.

Suuren yleisön mittari pesurivalinnassa on lähes poikkeuksetta pesurin tuottama painemäärä. Tämä on kuitenkin kriteeri pesurin valinnassa. Painetta huomattavasti tärkeämpää on painepusrin tuottama vesimäärä. Yleensä vesimäärä ilmoitetaan xxx litraa/minuutti.

Suurikaan painemäärä ei korvaa pienen vesimäärän tuottaman pesurin pesutulosta. Kiinnitä siis enemmän huomiota vesimäärään kuin paineeseen. Jokainen markkinoilla oleva painepesuri kyllä tuottaa riittävän määrän painetta.

Painepesurien hinta rautakaupassa

Hinnat ovat viime vuosina vakiintuneet n. 150 – 500 euron välimaastoon. Hintaero tulee lähinnä pumpun tuottamasta vesimäärästä sekä mahdollisista lisävarusteista joita pesuriin kuuluu. Halvat mallit ovat perusmalleja, eikä niissä ole mitään varusteita eikä esimerkiksi letkukelaa.

Kalliimmat mallit voivat pitää sisällään letkukelan, terassipesurin sekä turbosuuttimen. Kalliimmat mallit myös tuottavat suuremman vesimäärän ja paineen. Laatu yleensä maksaa ja näin on myös pesureiden kohdalla.

Oma painepesuri käyttötarkoituksen mukaan

Pieneen kotitalouskäyttöön sopii aivan varmasti halvin malli. Halvimmat mallit eivät yleensä ole vesijäähdytteisiä, joten yhtäkestoinen pesurin käyttö pitää ottaa huomioon. Halvin malli myöskään ei tuota yhtä hyvää pesutulosta yhtä helpolla, joten vaativaan käyttöön sellaisia ei voi suositella.

Keskihintainen painepesuri riittää valtaosalle kotitalouksista. Pesurin tuottama paine ja vesimäärä riittää hyvin auton, vanteiden ja matonpesuun. Keskihintaiset pesurit ovat myös hyvin useasti jo vesijäähdytteisiä, joten pesuria voi huoletta käyttää pitempiäkin ajanjaksoja.

Kotitalouspesureiden kalleimmat mallit eivät juuri poikkea keskihintaisista pesutuloksensa kannalta. Hinta on korkeampi johtuen lisävarusteista ja ellei niitä tarvitse, on niistä turha maksaa.