Maalit ja tarvikkeet

Rautakaupasta löytyy kaikki tarvittavat tarvikkeet laadukkaaseen maalausjälkeen. Maalit, pensselit, telat, maaliraapat, maaliruiskut, hiomapaperit ja teräsharjat.

Maalaustarvikeet ovat keveitä ja mahtuvat pieniin paketeihin. Kannattaakin säästää ja tilata ainakin tarvikkeet nettikaupoista. Myös pienet maalimäärät voi olla järkevää tilata netistä, mutta suuret maalimäärät voivat olla sen verran painavia, että rahti muodostuu ongelmaksi hinnaltaan.

Ulkomaalit

Kesä on ulkomaalaamisen aikaa. Suomessa ulkomaalien on oltava erityisen hyvin säänkestäviä. Lämpötilat vaihtelevat kesähelteen talven paukkupakkasiin ja syksyllä on kosteaa. Ulkomaalien valinnassa kannattaa turvautua asiantuntijan apuun parhaan loppputuloksen ja maalauksen kestoiän maksimoiseksi. Joissakin tapauksissa öljymaali voi olla paras vaihtoehto, kun taas toiseen kohteeseen vesiohenteinen akrylaattimaali on huomattavasti toimivampi ratkaisu.

Suosittelemme ehdottomasti kahden suuren, Tikkurilan ja Teknoksen maaleja. Maalin valintaan riippuu minkälainen pohja maaltaavalla pinnalla on. Jokaiseen pintaan löytyy oma maali.

Puutaloissa vaikuttaa mahdollinen vanha maali ja sen kunto. Uudisrakennuksissa paneeli voi olla valmiiksi tehtaan jäljiltä pohjamaalissa tai paneeli voi olla myös pohjamaalaamaton.

Vanhaa pintaa maalatessa vanha on maali on tietysti poistettava joko mekaanisesti rappaamalla maaliraapalla, lastoilla tai teräsharjalla. Myös pesu ja homeenpoisto voi olla tarpeen. Kysy rautakaupan maalimyyjältä tai verkkokaupan asiakaspalvelusta.

Ovien, ikkunoiden, laitureiden, metallipintojen ja betonin maalaamiseen löytyy kokonaan omat tuotteet. Nykyään on tarjolla todella laadukkaita maaleja jokaiselle pinnalle.

Sisämaalit

Sisämaalauksessa ei olla säiden armoilla. Sisämaalauksessa työn jäljen on oltava entistä parempaa. Pohjatyöt on oltava täydellisesti tehtynä, jos maalataan suuria seinäpintoja. Pienetkin kolot, kohoumat ja ratkeamat näkyy maalatun pinnan alta. Maalilla ei voi pieitää huonosti tehtyjä pohja töitä. Mitä paremmat pohajt, sitä parempi työn jälki.

Rautakaupoista saat kaikki tarvittavat tuotteet parhaan mahdollisen maalausjäljen saavuttamiseksi. Pakkelit, tasoitteet, hiomapaperit, pensselit ja tietysti maalit.

Kun tarvikeet on hankittu edullisesti verkkokaupasta, tarvitse vielä kärsivällisyyttä. Pohjatöiden tekeminen on aikaa vievää puuhaa ja esimerkiksi pakkeloinnin ja hionnan voi joutua suorittamaan useampaan kertaan.

Kalustemaalit

Tiesitkö, että laadukaat puukalusteetvoi maalata? Maalit ovat kehittyneet todella huimaa vauhtia ja kalustemaalit tasoittuvat todella hienoksi pinnaksi vaikka maalaisi pensselillä. Ruiskulla maaltessa jälki on tietysti vieläkin tasaisempaa.

Kalustemaalin voi sävyttää juuri sellaiseksi kuin on tarvetta. Myös kalustemaalauksessa pohjatöiden tekeminen korostuu parhaan mahdollisen jäljen saavuttamiseksi.

Erikoismaalit

Etsitkö erikoisempaa maalia? Tutustu nettirautakauppojen valikoimaan josta löytyy sopiva maali jokaiseen käyttötarkoitukseen. Pohjamaalit, silikonialumiinimaalit, koristemaalit, koulutaulumaalit (liitutaulu), melamiinimaalit ja niin edelleen.

Myös sprayt, lakat ja erilaiset vahat ja kivipinnoitteet löytyy edullisemmin verkkokaupasta. Hintojen vertaileminen on aina kannattavaa ja säästäö voi olla huomattava, riippuen minkä verran tarvikkeita on hankintalistalla.

Maalaustarvikkeet

Maalaustarvikkeet kuten ruiskut, hiomapaperit, telat, pensselit ja maalarinteipit ovat olennainen osa hyvän maalaustuloksen saamiseksi. Kiinnitä huomiota laadukkaisiin välineisiin. Euron pensselillä saat euron jälkeä.

Laadukas pensseli voi maksaa reilusti yli 10 euroa, mutta se kannattaa kyllä maksaa. Välineissä ei kannata alkaa säästämään, sillä niiden osuus remotin kokonaiskustannuksista on varsin marginaalinen.

Ruiskumaalauksessa ei myöskään kannata säästää ruiskun valinnassa. Halpa ruisku ei tee niin hyvää jälkeä kuin merkkiruisku.

Ruiskulla voit maalata sekä sisä- että ulkopintoja. Valitse oikeanlainen ruisku ja suutiin, niin saat parhaan lopputuloksen.